Trafic restricționat de Ziua Muncii pe mai multe drumuri din țară. Ce trasee sunt de evitat de 1 mai

Trafic restricționat de Ziua Muncii pe mai multe drumuri din țară. Ce trasee sunt de evitat de 1 mai
| Foto: Arhivă/Fotografie ilustrativă

De Ziua Internațională a Muncii, traficul din România va fi restricționat pe anumite sectoare de drum.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a vreunui eveniment rutier sau a condițiilor meteo nefavorabile.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, traficul se desfășoară pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună și valori normale.

Circulația rutieră rămâne restricționată, din cauza căderilor de pietre de pe versanți, pe DN 7CC - Centura Călimănești, km. 3+150 de metri, Călimănești, jud. Vâlcea. Traficul se desfășoară pe un singur fir, alternativ, cu ajutorul semafoarelor și semnalizat cu balize și indicatoare.

Pe DN 67C (Transalpina), la kilometrul 105+200 de metri, loc. Tău Bistra, județul Alba, traficul se desfășoară alternativ, pe un fir, în urma unor căderi de pietre de pe versant pe carosabil, fiind restricționată banda de mers de lângă versant. Banda restricționată este semnalizată corespunzător.

Astăzi 1 mai, circulația vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă în contextul Zilei Muncii pe autostrada A2 Bucureşti – Constanța, pe DN 7 Pitești  – Râmnicu Vâlcea – Veștem și pe DN 39 Agigea – Mangalia. Restricțiile se aplică astăzi,  între orele 06.00 – 22.00.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.

Pentru evitarea timpilor de așteptare în coloane, puteți opta pentru rute alternative la autostrada A2, respectiv:

  • DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia - Urziceni – DN 2 – București;
  • A2 – Fetești sau Drajna - DN 3A – Lehliu-Gară - DN 3 – Fundulea – București;
  • DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna - A2 Drajna – București (sau din municipiul Călărași - DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București).

În funcție de evoluția valorilor de trafic, la data de 1 mai 2023 există posibilitatea ca polițiștii rutieri să ia măsura devierii circulației pentru anumite intervale orare și pe unele tronsoane kilometrice de pe autostrada A2 către aceste artere rutiere alternative.

De asemenea, este important de menționat că în a doua parte a zilei de luni, când valorile de trafic vor fi în creștere pe autostrada A2 București-Constanța, polițiștii rutieri pot devia circulația sau pot impune restricții de circulație și pe sensul către litoral, astfel că le recomandăm șoferilor să ia în considerare rute ocolitoare pentru a reduce timpul petrecut în trafic și a ajunge în siguranță la destinație.

Comenteaza