Transport gratuit pentru vârstnici. Unde și când se eliberează abonamentele pentru 2020

Transport gratuit pentru vârstnici. Unde și când se eliberează abonamentele pentru 2020

Persoanele vârstnice și toți pensionarii sub 70 de ani cu venituri sub 1.700 lei, beneficiază de gratuitate la transportul în comun pe toate liniile pe de transport în comun din Cluj-Napoca, Apahida, Baciu și Florești.

"Ca urmare a HCL nr. 865/17.10.2017, toate persoanele varstnice si pensionarii cu domiciliul stabil in municipiul Cluj-Napoca, cu varsta peste 70 de ani, indiferent de veniturile lunare sau cuantumurile inregistrate pe cuponul de pensie la rubrica “Total drepturi”, precum si persoanele varstnice si pensionarii cu varsta sub 70 de ani, cu veniturile lunare sau cuantumurile inregistrate pe cuponul de pensie la rubrica “Total drepturi” sub 1.700 lei  beneficiaza de gratuitate la transportul in comun pe toate liniile pe raza municipiului Cluj-Napoca si pe raza comunelor Apahida, Baciu si Floresti. De aceeasi facilitate beneficiaza toti cetatenii de onoare ai municipiului Cluj-Napoca (indiferent de cuantumul venitului).

Acelasi act normativ mentioneaza ca toate persoanele varstnice si toti pensionarii cu varsta sub 70 de ani, cu veniturile lunare sau cuantumurile inregistrate pe cuponul de pensie la rubrica “Total drepturi” cuprinse intre 1.701 si 1.900 lei, beneficiaza de gratuitate la transportul in comun pe o singura linie pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Ca urmare comunicam persoanelor care se incadreaza in aceste plafoane, precum si celor care au deja un abonament valabil, ca eliberarea abonamentelor pe anul 2020  se va desfasura in perioada 11.11.2019-17.01.2020.  Abonamentele pentru pensionari si persoanele varstnice se vor emite pe carduri de calatorie contactless nominale", transmite Compania de Transport în Comun Cluj-Napoca.

Documentele necesare

1.  Buletin/Carte de identitate in original- pentru verificarea datelor si preluare fotografie

2.  Ultimul cupon de pensie in original si o copie- se preda

3.  Cardul de transport- pe el se incarca abonamentul pentru anul 2020

4.  Numai pentru persoanele care NU au mai avut card-  se completeaza “Cerere Primul Card” - se preda

5. Numai pentru persoanele care au avut card dar s-a pierdut/furat/deteriorat – se achita contravaloarea pentru emiterea unui card nou si se completeaza “Cerere Card Pierdut/Furat/Deteriorat”- se preda

6. Numai pentru pensionari pe caz de boala- decizia medicala in copie- se preda

7. Numai pentru pensionarii urmasi orfani cu varsta de pana la 26 ani ( elevi, studenti)- decizia de pensie de urmas in copie- se preda si carnetul de elev/student vizat pe anul scolar/universitar in curs, in copie- se preda.

Utilizarea cardului de calatorie contactless:

-Cardul trebuie reincarcat in fiecare an cu abonamentul anual.

-Validarea: Cardul se valideaza la fiecare calatorie, astfel: Se apropie cardul de zona marcata cu cercuri concentrice pe carcasa neagra a validatorului. Se mentine cardul nemiscat circa 2 secunde, pana la confirmarea validarii pe fundal verde. Daca validarea nu reuseste, reincercati si la alt validator.   Abonamentul pe toate liniile se poate valida in mijlocul de transport si in orice statie. Abonamentul pe 1 linie se poate valida in mijlocul de transport si in statiile care apartin acelei linii.

-Tronson Comun: Abonamentul pe 1 linie este valabil și pe alte linie decât cea din abonament, dar numai pe traseul comun. Trebuie apasat butonul „TRONSON COMUN” inainte de a apropia cardul pentru validare. Validarea pe tronson comun se poate face numai in mijlocul de transport, pe propria raspundere a calatorului.

-Pierderea/ Blocarea:In cazul pierderii/ furtului/ deteriorarii cardului, acesta va fi blocat la cererea posesorului iar titlurile de calatorie vor putea fi transferate pe un nou card (costul cardului nou emis va fi suportat de detinatorul cardului).

Cardurile de transport se emit și se reîncarcă de la Centrele de Vânzare carduri, din următoarele locații:

Poza noua 08.11.2019

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

Comenteaza