Video Un magazin din Cluj reciclează brazii de Crăciun pe care clienții îi aduc înapoi

Un magazin din Cluj reciclează brazii de Crăciun pe care clienții îi aduc înapoi

Clujenii își pot alege bradul natural preferat fără grija de a avea un impact negativ asupra mediului. O rețea de magazine de bricolaj își încurajează clienții să fie mai responsabili de Crăciun, oferind în schimbul bradului procurat anterior în magazinele lor, un voucher cadou, în valoare de 25 de lei.

“Conform studiului CarbonTrust, un brad de Crăciun de 2 m, confecționat din plastic, are o amprentă de carbon de peste 10 ori mai mare decât a unui brad natural colectat, în mod corespunzător la deșeuri, după utilizare”, arată Leroy Merlin.

Așadar, un brazii proveniți din pepiniere special create pentru plantarea, creșterea și tăierea brazilor de Crăciun sunt o opțiune mai ecologică decât brazii artificiali. Pepinierele de brazi sunt amplasate exclusiv pe teren agricol și nu au nimic în comun cu defrișările.

Prin procesul de reciclare, brazii ajung în centrele de compostare unde sunt mărunțiți și valorificați energetic, transformați în combustibil sau în compost, îngrășământ pentru grădini și terenuri agricole.

Clujenii care încă nu și-au ales pomul de Crăciun pot afla detaliile campaniei de reciclare din materialul video de mai jos:

Comenteaza