Foto Un râs a fost găsit accidentat mortal pe o șosea de lângă Cluj. OPMCB: Trebuie anunțată Garda de Mediu Cluj în asemenea situații

Un râs a fost găsit accidentat mortal pe o șosea de lângă Cluj. OPMCB: Trebuie anunțată Garda de Mediu Cluj în asemenea situații
| Foto: Facebook - Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului - OPMCB

Un râs a fost găsit lovit mortal pe o șosea de lângă Cluj. Specia este protejată, iar Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) a anunțat ce trebuie să facem în astfel de situații.

Potrivit OPMCB, acum două săptămâni și un urs a fost găsit accidentat mortal pe autostradă lângă Turda.

OPMCB: În aceste situații trebuie anunțată Garda de Mediu Cluj

„De curând, un râs a fost lovit mortal pe o sosea de lângă Cluj. Din păcate accidente se vor mai întâmpla și uneori chiar speciile strict protejate cad victime. Acum doua săptămâni un urs a fost accidentat mortal pe autostradă, lângă Turda.

În cazul râsului, pisicii sălbatice, al lupului este necesar sa fie anunțată Garda de Mediu Cluj. Dacă nu știți cum, puteți să o faceți către noi, ne ocupam noi mai departe. Așadar, o pisica tigrată poate sa aparțină speciei sălbatice, să nu trecem indiferenți! Mare grijă cu prietenii noștri domestici, rudele acestor specii, pe care din indolența, nepăsare și lipsă de educație, adesea le găsim pe străzile și șoselele patriei, hoinare, mutilate sau chiar pe ultimul drum.

Fenomenul câinilor hoinari nu este o noutate, dar încă unii dintre noi suntem sceptici când vine vorba despre plângeri la poliție împotriva celor iresponsabili. Reamintim ca legile de protecția animalelor și in special legea 205/2004 interzic ca animalul deținut să părăsească proprietatea personală, neînsoțit în lesă, iar această lege prevede inclusiv pedepse cu închisoarea.

În imagini se văd și un pui de pisică sălbatică și una domestică, atacată de câini, la marginea pădurii. Aceste lucruri se vor întâmpla cât timp preferăm sa închidem ochii și să luam apărarea sătenilor și proprietarilor, de care ne este mai milă decât de aceste victime. Victime ale indiferenței noastre, a tuturor”, a scris, pe Facebook, reprezentanții Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului - OPMCB.

Comenteaza