Val de aer polar peste România. Temperaturile scad până la -19 grade în depresiuni

Val de aer polar peste România. Temperaturile scad până la -19 grade în depresiuni

Vremea va fi mai rece, luni, decât în mod normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Luni cerul va fi variabil spre senin, cu unele înnorări în vestul și sud-vestul teritoriului, unde în special în zona deluroasă și montană, vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare.

Potrivit meteorologilor, vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și al Transilvaniei, pe crestele montane și pe litoral.

„Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, între -13 și 0 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, până în jurul a -19 grade. Pe alocuri se va forma ceață asociată cu depunere de chiciură”, se arată în prognoza ANM.

La munte cerul va avea înnorări și cu precădere ziua, izolat în Carpații Meridionali și în Munții Banatului vor fi ninsori slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe creste. Valorile de temperatură nu vor avea variații semnificative.

În Transilvania, prognoza pentru toată săptămâna indică temperaturi scăzute  până pe 20 decembrie, când vor fi medii ale maximelor de 0...2 grade și ale minimelor de -12...-7 grade, cu valori chiar mai scăzute în zonele depresionare. În restul timpului se vor înregistra temperaturi ușor peste cele normale în această lună, cele mai
ridicate valori fiind estimate între 15 și 17 decembrie, cu 6...13 grade ziua și 0...4 grade noaptea, mediat regional. 

Comenteaza