Vești bune pentru clujenii care vor să-și petreacă vacanța de 1 mai și Paște pe litoral. Constanța scapă de restricții

Vești bune pentru clujenii care vor să-și petreacă vacanța de 1 mai și Paște pe litoral. Constanța scapă de restricții
| Foto: merglamare.ro

Incidenţa cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori în municipiul Constanţa, iar restricțiile de weekend nu vor mai fi în vigoare.

Astfel, antreprenorii îşi vor putea ţine deschise afacerile şi după ora 18.00, iar declaraţiile pe proprie răspundere se vor folosi după ora 22.00. Municipiul Constanţa s-a încadrat în limita de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 4 şi mai mică de 7,5/1000 de locuitori, motiv pentru care au fost dispuse mai multe măsuri.

Toate s-au aplicat pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 28 martie, şi s-au prelungit pentru că rata de incidenţă nu a scăzut. În noaptea de Înviere, restricţiile de circulaţie se ridică, iar creştinii vor putea participa la slujbele de Înviere, nu vor trebui să completeze declaraţii.

Creştinii vor putea participa la slujbele de Înviere şi nu vor completa declaraţii, a anunţat ieri preşedintele Klaus Iohannis. În noaptea de Înviere fiecare creştin va putea merge la biserică dacă doreşte, afirma Iohannis, potrivit Mediafax.

Bisericile vor organiza slujbele aşa cum este datina: „nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele la biserica. Ştim cu toţii că prima parte a slujbei se ţine afară, după care o parte intră în biserică”.

Comenteaza