Vești noi de la meteorologi! Când scăpăm de frig și ploi

Vești noi de la meteorologi! Când scăpăm de frig și ploi

Iarna pare a fi revenit în țara noastră, e frig și plouă în cea mai multe regiuni, iar la munte ninge, însă meteorologii spun că, în doar câteva zile, temperaturile vor crește din nou.

Începând de astăzi și până vineri, 15 martie, la ora 10:00, România se află sub atenționare de vreme rea, interval în care vor fi precipitații în toate regiunile și se vor acumula cantități de apă în general de 10...15 l/mp.

În zona Carpaților Meridionali, în Transilvania și Muntenia, local precipitațiile vor fi moderate și se vor acumula 25...30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Conform meteorologilor ANM, vor fi ploi, iar în zona montană, în special la altitudini de peste 1200 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local consistent. În jumătatea de nord a Moldovei și estul Transilvaniei vor fi precipitații mixte.

Totuși sunt și vești bune, deoarece "mai ales începând de sâmbătă, vor crește din nou temperaturile până la 16-17 grade Celsius", a spus directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, miercuri, la Antena 3 CNN.

Comenteaza