Vești noi de la meteorologi! Cu ce vreme începe ultima lună de iarnă

Vești noi de la meteorologi! Cu ce vreme începe ultima lună de iarnă

Meteorologii au emis prognoza pe următoarele patru săptămâni.

Meteorologii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au făcut o estimare pentru perioada 15 ianuarie – 12 februarie. Iată prognoza pe săptămâni:

Săptămâna 15 – 22 ianuarie

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord- vestice, centrale şi local în cele sud-vestice, dar mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 22 – 29 ianuarie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în extremitatea de nord-est a ţării. Cu excepţia regiunilor nordice, unde regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal, cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare, mai ales în jumătatea sudică a ţării.

Săptămâna 29 ianuarie – 5 februarie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă în regiunile nordice şi centrale, iar în rest vor fi deficitare.

Săptămâna 5 – 12 februarie

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui specific pentru acest interval, posibil uşor excedentar în regiunile sud-estice.

Comenteaza