Vești noi de la meteorologi. Cum va fi vremea de 1 Martie

Vești noi de la meteorologi. Cum va fi vremea de 1 Martie

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză meteo valabilă până la începutul lunii martie.

Meteorologii au emis o prognoză pentru sfârşitul lunii februarie şi începutul lunii martie.

Astfel, în Transilvania, media temperaturilor maxime va crește de la 3 grade în prima zi, până la 9...10 grade în 1 martie. În următoarea zi se va răci cu aproximativ 4 grade, apoi se va încălzi din nou, astfel că în data de 5 martie media maximelor termice va fi de 13 grade. În zilele următoare nu vor mai fi variații semnificative. Media temperaturilor minime va fi negativă, dar în creștere treptată, de la -11 grade în prima zi până în jurul a 0 grade în a doua parte a celei de-a doua săptămâni. Trecător vor fi precipitații în general slabe cantitativ aproape în fiecare zi, dar mai ales începând din 1 martie.

În Crişana vremea se va încălzi până în data de 1 martie, de la o medie a temperaturilor maxime de 5 grade în prima zi, până la 11...12 grade și de la o medie a temperaturilor minime de -7...-6
grade la început, până la 2 grade. În următoarele două zile, atât media temperaturilor maxime
cât și a temperaturilor minime va scădea cu 3...4 grade. În zilele care vor urma valorile termice vor fi în general în creștere, iar media maximelor va fi între 12 și 15 grade, iar a minimelor între 0 și 4 grade.
Probabilitatea mai mare de precipitații, în general slabe și trecătoare, va fi în 1-2 martie, precum și după data de 5 martie.

Până în data de 1 martie, în Banat, media temperaturilor maxime va fi în creștere, de la 5 grade în
prima zi, până la 13 grade. În data de 2 martie media maximelor termice va scădea cu aproximativ 4 grade, apoi se va încălzi din nou, astfel că în 5 martie aceasta va atinge 16 grade și va fi mult mai ridicată decât în mod normal la această dată. Ulterior, până la sfârșitul intervalului de prognoză, nu vor mai fi variații termice semnificative. Media temperaturilor minime va urma o evoluție relativ asemănătoare. Cel mai frig va fi în primele dimineți, când
media minimelor termice se va situa în jurul valorii de -5 grade, iar cel mai cald în ultimele, când media lor va fi de 4 grade.
Din data de 1 martie trecător vor fi posibile precipitații în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi.

Şi în regiunea de Maramureş, valorile termice vor fi în general în creștere până în data de 5 martie , iar media maximelor va avea variații între 4 și 10 grade și a minimelor între -7 și 0 grade. Ulterior, temperaturile nu vor mai avea variații importante, media maximelor situându-se în jurul a 12 grade, iar cea a minimelor va fi de 1...2 grade.
Probabilitatea de precipitații va fi în creștere după data de 28 februarie.

 

Comenteaza