Vești noi de la meteorologi! Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Vești noi de la meteorologi! Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Meteorologii au transmis o prognoză privind temperaturile și precipitațiile în următoarele patru săptămâni.

Așadar, estimarea ANM arată că în perioada Crăciunului, săptămâna 20 – 27 decembrie 2021, cu excepția regiunilor sudice și sud-vestice, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, mai ales în zonele montane. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

La final de an, de Revelion și în primele zile din 2022, săptămâna 27 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022, temperatura medie a aerului se va situa în general în jurul celei normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.

În săptămâna 3 - 10 ianuarie 2022 temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale
pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 10 - 17 ianuarie 2022 mediile valorilor termice se vor situa ușor sub cele specifice pentru
această săptămână, în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale, în cea mai mare parte a țării.

 

Comenteaza