Vești noi de la meteorologi! Cum va fi vremea de Paște

Vești noi de la meteorologi! Cum va fi vremea de Paște

În următoarele zile vremea se va încălzi uşor în majoritatea regiunilor, dar va fi, în general, instabilă.

Vremea de Paşte va fi deosebit de caldă şi predominant frumoasă în cea mai mare parte a ţării, dar vor exista şi episoade de instabilitatea atmosferică în anumite zone, potrivit meteorologului de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Oana Catrina.

Potrivit acesteia, sâmbătă vremea se va încălzi uşor în majoritatea regiunilor, dar va fi, în general, instabilă.

"Temporar, vor fi înnorări accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice în jumătatea nordică a ţării şi local în restul zonelor. Ploile vor avea caracter torenţial, izolat se vor înregistra cantităţi de apă însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări temporare în sud-vestul, sudul şi sud-estul teritoriului, precum şi la munte, dar în special asociate fenomenelor de instabilitate atmosferică. Maximele se vor încadra, la scara întregii ţări, între 14 şi 23 de grade. Începând din orele serii, cerul se va degaja treptat în cea mai mare parte a teritoriului, iar ploi de scurtă durată vor mai fi posibile doar pe arii restrânse în centru, nord şi nord-est, iar în primele ore şi în sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat", a declarat Catrina pentru Agerpres.

Cât priveşte vremea din noaptea de Înviere, vor exista înnorări temporare în centru, nord, nord-est şi în partea de sud-est a ţării, iar minimele vor fi cuprinse între 5 şi 11 grade.

"Cerul va fi variabil şi izolat vor fi posibile ploi slabe, trecătoare, în nord şi în centru. Vântul va sufla slab şi moderat, iar maximele se vor încadra duminică între 17 şi 26 de grade. Începând din orele serii, în jumătatea de vest a ţării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări accentuate, local averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Izolat, ploile vor avea şi caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină. Minimele vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade, mai scăzute în depresiunile intra-montane", a menţionat Oana Catrina.

Prognoza de specialitate arată, totodată, că, în prima zi de Paşte, vremea va fi caldă în majoritatea zonelor şi predominant frumoasă.

În a doua zi de Paşte, vremea va fi deosebit de caldă în majoritatea zonelor, dar în general instabilă, ceea ce înseamnă că, temporar, vor fi înnorări accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Meteorologul ANM a precizat că, pe arii relativ extinse, în nordul şi în centrul ţării, în zonele de deal şi de munte, şi pe alocuri în restul teritoriului, în a doua parte a zilei, ploile vor avea caracter torenţial şi nu sunt excluse căderile de grindină. Minimele se vor situa între 3 și 11 grade.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza