Vom avea zăpadă de Crăciun? Prognoză nouă de la meteorologi

Vom avea zăpadă de Crăciun? Prognoză nouă de la meteorologi

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele două săptămâni.

Conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru perioada 12-25 decembrie, în următoarele două săptămâni vom avea parte atât de zile mai calde, cât și geroase, la fel și cu precipitațiile - și ploi și ninsori.

Așadar, potrivit meteorologilor, în Transilvania, cele două săptămâni de prognoză vor fi caracterizate de alternanţa perioadelor de vreme rece cu cele mai calde decât în mod obişnuit. Astfel, cel mai frig va fi în primele zile şi cu probabilitate mare şi în perioada 18-20 decembrie, când vor fi medii ale maximelor de 0-2 grade şi ale minimelor de minus 12- minus 7 grade, cu valori chiar mai scăzute în zonele depresionare.

În restul timpului se vor înregistra temperaturi uşor peste cele normale în această lună, cele mai ridicate valori fiind estimate între 15 şi 17 decembrie, cu 6 - 13 grade ziua şi 0 - 4 grade noaptea, mediat regional.

În perioada 15 -19 decembrie va creşte probabilitatea pentru precipitaţii pe arii mai extinse - predominant ploi la început, apoi şi ninsori. În celelalte zile ale intervalului de referinţă, precipitaţii în general slabe vor fi posibile pe spaţii mici.

La munte, intervalul celor două săptămâni de prognoză va fi caracterizat de alternanţa perioadelor de vreme rece cu cele mai calde decât în mod obişnuit. Astfel, cel mai frig va fi în primele zile şi în perioada 18-20 decembrie când vor fi medii ale maximelor de minus 8 - minus 2 grade şi ale minimelor de minus 15 - minus 9 grade.

În restul timpului se vor înregistra temperaturi uşor peste cele normale în această lună, cele mai ridicate valori fiind estimate între 15 şi 17 decembrie, cu 1-8 grade ziua şi minus 4 - plus 4 grade noaptea, în medie.

La începutul intervalului, pe alocuri, vor fi ninsori slabe. În perioada 15 -19 decembrie va creşte probabilitatea pentru precipitaţii, la început mixte, apoi ninsori. În celelalte zile ale intervalului de referinţă, precipitaţii în general slabe vor fi posibile izolat.

Comenteaza