Vrei să-ți surprinzi partenerul de Valentine’s Day? Cele mai dulci rețete pentru o cină romantică de vis

Vrei să-ți surprinzi partenerul de Valentine’s Day? Cele mai dulci rețete pentru o cină romantică de vis

O cină romantică de Ziua Îndrăgostiților poate fi o ocazie numai bună pentru a crea o atmosferă intimă și relaxantă, în care toate simțurile să fie răsfățate.

Nu este un secret pentru nimeni că o cină la restaurant e tot mai scumpă și, în mod normal, locurile sunt rezervate cu săptămâni, dacă nu cu luni, înainte de Valentine’s Day, scrie libertatea.ro.

Tocmai de aceea, vă recomandăm să luați în considerare o cină romantică acasă. Pregătirea mesei nu numai că va aduce admirația partenerului sau a partenerei, dar vă permite și să adăugați propria notă de creativitate.

De asemenea, e bine să ții cont de faptul că cina de Valentine’s Day este mai degrabă despre gust, mai degrabă despre calitate decât despre cantitate.

Platou cu produse afrodisiace

Un platou cu diverse mici și multe bunătăți afrodisiace poate fi soluția perfectă atunci când gătitul nu este punctul tău forte și totuși îți dorești să organizezi o cină romantică.

Desigur, platoul poate fi conceput în funcție de preferințe, dar iată câteva sugestii cu ce poți pune pe el.

- cuburi mici de brânză din cât mai multe tipuri, în funcție de pereferințe

- struguri

- rodie

- smochine

- nuci și migdale

- măsline verzi umplute cu ardei iute sau dulceață de ardei iute

- fructe de mare afumate

- cremă de brânză cu verdeţuri mici

- crutoane unse cu usturoi

- miere

Creveți în sos de vin

Dacă vă plac creveții, rețetele sunt simplu de făcut și sunt ideale ca idei de cină romantică de Valentine’s Day.

Ingrediente: 500 g creveţi proaspeţi, 2 ardei iuţi uscaţi, 8 căţei usturoi, 1 mână pătrunjel proaspăt, 1 cană vin alb demisec, ulei de măsline.

Mod de preparare: Creveţii se curăţă de capete şi li se scoate tot învelişul, mai puţin coada.  Se spală temeinic, se crestează pe lungime pe partea convexă, apoi se scurg şi se stropesc cu puţină zeamă de lămâie. Într-o tigaie cu fundul gros, se încinge uleiul de măsline. Toate ingredientele se pregătesc şi se pun la îndemână deoarece e un preparat rapid.

Când uleiul de măsline s-a încins, se aruncă ardeii iuţi curăţaţi de seminţe şi tocaţi mărunt. Imediat după, se pune jumătate din cantitatatea de usturoi, feliat. După câteva secunde se aruncă şi creveţii, care se repartizează uniform în tigaie.

Abia când s-au făcut pe o parte se mişcă tigaia şi se întorc creveţii. Când sunt aproape gata, se aruncă pătrunjelul, restul de usturoi şi paharul de vin. Se înăbuşă sub capac timp de 2 minute, apoi se servesc cu tot cu sos, cu pâine de casă prăjită bine.

Tiramisu la pahar cu zmeură

Ingrediente: 4 gălbenuşuri 200 g zahăr-pudră 500 g Mascarpone 2 plicuri zahăr vanilat 200 ml frişcă 50 g zahăr 100 ml lichior fructe de pădure 200 g zmeură 200 g pişcoturi frişcă şi zmeură pentru decor.

Mod de preparare: Bate gălbenuşurile spumă la bain-marie, cu jumătate din zahărul pudră. După ce se răceşte crema, adaugă brânza Mascarpone, restul de zahăr- pudră şi zahărul vanilat. Bate frişca şi încorporeaz-o în cremă. Fă un sirop fiert din 50 ml apă cu 50 g zahăr.

După ce s-a răcorit, amestecă în el lichiorul. Direct în vasul care vrei să faci prăjitura, aşază un strat de pişcoturi, pe care le însiropezi cu lichior. Pune apoi un strat de zmeură, după care întinzi un strat de cremă. Continuă cu alte trei straturi, în aceeaşi ordine. Pune la rece, să se întărească. Înainte de a servi, decorează cu frişcă proaspăt bătută şi fructe.

Comenteaza