Vreme la extreme! De la temperaturi de vară, la îngheț. Orașul care s-a trezit azi cu minus în termometre

Vreme la extreme! De la temperaturi de vară, la îngheț. Orașul care s-a trezit azi cu minus în termometre

Temperaturile au scăzut brusc, mai ales pe timpul nopții, în România, în ultimele zile, iar marți dimineață s-a înregistrat o minimă de minus 1,3 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură din această toamnă în zonele locuite.

Staţia meteo Miercurea-Ciuc a înregistrat marţi dimineaţă o minimă de minus 1,3 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură consemnată la nivel naţional în zonele locuite.

Meteorologul de serviciu de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud Sibiu, Cristina Blaga, a precizat pentru Agerpres că minima de minus 1,3 grade Celsius de la Miercurea-Ciuc s-a înregistrat pe fondul unui cer senin şi a unei presiuni atmosferice ridicate, care au favorizat scăderea temperaturii.

De asemenea, la Joseni s-a înregistrat valoarea de 0,2 grade Celsius, la Topliţa au fost 1,2 grade iar la Odorheiu Secuiesc termometrele au arătat 4,6 grade Celsius. La staţia de munte Bucin s-au consemnat 3,3 grade Celsius.

Meteorologul Cristina Blaga a adăugat că în Harghita a fost şi prima dimineaţă din această toamnă când a căzut brumă.

Valoarea înregistrată marţi este obişnuită pentru judeţul Harghita, şi în dimineţile următoare existând condiţii pentru ca temperaturile să fie la fel de scăzute.

Conform meteorologilor, temperatura cea mai scăzută a zilei de 3 octombrie în Harghita s-a înregistrat în anul 1983, tot la Miercurea-Ciuc, când termometrele au arătat minus 5,9 grade Celsius.

Comenteaza