Vreme la extreme, în weekend. Prognoza pentru Cluj

Vreme la extreme, în weekend. Prognoza pentru Cluj

Vremea va trece dintr-o extremă în alta, în următoarele zile. De la temperaturile normale pentru această perioadă și soare, în unele zone se vor înregistra scăderi drastice în termometre și instabilitate atmosferică.

Vremea se încălzește în weekend, dar rămâne instabilă, iar, de luni, începe o perioadă de răcire accentuată, potrivit meteorologilor. 

Sâmbătă, vremea va fi caldă în sud şi în sud-est şi în general normală sub aspect termic în restul teritoriului. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice, cu o probabilitate mai mare după orele amiezii, în nordul şi nord-estul ţării şi în zonele de deal şi munte şi pe arii restrânse în rest.

Izolat vor fi condiţii de grindină şi cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi în sud-est, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia.

Duminică, vremea va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse și descărcări electrice în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de apă vor fi pe arii restrânse mai însemnate, cu precădere în jumătatea vestică a teritoriului.

Izolat va cădea grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane și în regiunile estice, nord-estice și sud-estice, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime, ușor mai coborâte față de sâmbata, se vor încadra între 17 și 23 de grade, cu cele mai mari în sudul țării.

Luni, vremea va fi în general instabilă. În cea mai mare parte a țării se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice și izolat căderi de grindină. Local cantitățile de apă vor fi mai însemnate, iar pe crestele montane treptat precipitațiile vor fi mixte. Local și temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime, sub 20 de grade in vestul, nordul si centrul ţării până la 13-14 grade în depresiuni. Marți, răcirea continuă și va fi mai frig în special în vest, în nord-vest, dar și în centru.

Vremea la Cluj

Sambata, 4 Mai 2019

Câteva averse de ploaie si furtuni
Temperatura minima: 9° C
Temperatura maxima: 22° C
Precipitatii: 5 mm

Duminica, 5 Mai 2019

O aversa de ploaie sau furtuna
Temperatura minima: 11° C
Temperatura maxima: 21° C
Precipitatii: 6 mm

 Luni, 6 Mai 2019

Câteva averse de ploaie si furtuni puternice
Temperatura minima: 10° C
Temperatura maxima: 20° C
Precipitatii: 11 mm

Marti, 7 Mai 2019

Perioade de ploaie
Temperatura minima: 6° C
Temperatura maxima: 15° C
Precipitatii: 30 mm

Comenteaza