Vreme la extreme, la final de martie! De la temperaturi de vară, la îngheț

Vreme la extreme, la final de martie! De la temperaturi de vară, la îngheț

Meteorologii au emis prognoza pe următoarele două săptămâni.

Vremea va fi, în general, frumoasă în Transilvania pe parcursul următoarelor două săptămâni, însă vor fi și zile în care temperaturile vor coborî până la 0 grade.

Așadar, potrivit meteorologilor ANM, în Transilvania vremea va fi caldă în perioada 20 - 25 martie, astfel că vor fi zile în care se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 16 - 18 grade. La finalul lunii martie şi în primele zile ale lunii aprilie se vor înregistra temperaturi apropiate de normele climatologice, respectiv o medie a maximelor de 12 - 14 grade.

Media regională a temperaturilor minime se va situa între 2 şi 6 grade, însă spre finalul lunii martie (30 şi 31 martie) vor fi posibile valori în jurul a zero grade.

Vor fi ploi slabe în 21 şi 22 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi după 25 martie când vor fi posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

În intervalul menționat, la munte, valori termice peste mediile multianuale se vor înregistra în prima săptămână (20 - 26 martie), când la nivelul zonei se vor înregistra maxime între 6 şi 10 grade, respectiv minime în general între 0 şi 4 grade.

În a doua săptămână, prezenta estimare indică temperaturi maxime ce nu mai depăşesc o medie zilnică de 4 - 6 grade şi minime ce vor deveni în general negative, la valori în jurul a -2 grade.

Sunt prognozate precipitaţii pe arii mai extinse şi posibil însemnate cantitativ după data de 26 martie. În restul intervalului, acestea se vor semnala doar pe alocuri şi vor fi slabe.

loading...
Comenteaza