Vreme rece la început de săptămână. La Cluj se anunţă ninsori

Vreme rece la început de săptămână. La Cluj se anunţă ninsori

Meteorologii anunţă că vremea va fi rece la începutul săptămânii, însă începând de miercuri, temperaturile vor creşte.

Temperaturile vor creşte pe parcursul săptămânii viitoare, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Creşterea este pusă pe seama unui front de aer cald care va ajunge pe teritoriul ţării dinspre bazinul medirateranean.

"În perioada 21 ianuarie – 18 februarie, în partea de sud, sud-est a ţări, sudul Munteniei, Dobrogea o să fie o perioadă mai caldă, doar în jumătatea de nord a ţării, în partea de vest pot fi temperaturi apropiate mediilor, în rest mai cald pentru perioada pe care o traversăm. Lucrurile se mai pot schimba, este o situaţie mai delicată săptămâna viitoare, este vorba de un ciclon atmosferic de origine mediteraneeană care va fi de interes pentru evoluţia vremii de săptămâna viitoare de aici precipitaţii mai însemnate în jumătatea de sud a ţării, aport de aer cald şi umed dinspre bazinul Mării Mediterane. De aceea, (vor fi, n.r.) temperaturi mai ridicate în sud est şi precipitaţii mai abundente. Dacă se vor depăşi anumite praguri privind cantităţile de apă, intensificările de vânt, mai ales în sud est, ANM va emite probabil coduri pentru vreme rea", a declarat pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu din cadrul ANM.

Temperaturile vor fi apropiate mediilor climatologice aferente perioadei în care ne aflăm, cu excepţia părţii de sud a teritoriului unde temperaturile vor creşte, chiar vor depăşi pragul de 10 grade Celsius, mai arată reprezentantul ANM. La munte sunt prognozate ninsori însemnate cantitativ mai ales în Carpaţii Meridionali şi în staţiunile de pe Valea Prahovei şi temperaturi apropiate de mediile perioadei. Pe fondul încălzirii vremii îşi pot face apariţia lapoviţele sau ploaia.

Vremea în Cluj

Luni, 21 Ianuarie 2019
Ninsoare slaba
Temperatura minima: -1° C
Temperatura maxima: 2° C
Precipitatii: 6 mm
Ninsori: 3.3 cm

Marti, 22 Ianuarie 2019
Noros
Temperatura minima: -3° C
Temperatura maxima: 1° C

Miercuri, 23 Ianuarie 2019
Perioade de ninsoare
Temperatura minima: -2° C
Temperatura maxima: 1° C
Precipitatii: 2 mm
Ninsori: 2.6 cm

Joi, 24 Ianuarie 2019
Câteva averse de ninsoare
Temperatura minima: -3° C
Temperatura maxima: 3° C
Precipitatii: 1 mm
Ninsori: 0.6 cm

Vineri, 25 Ianuarie 2019
Noros
Temperatura intre -2° C si 3° C
Precipitatii: 1 mm

Sambata, 26 Ianuarie 2019
Noros
Temperatura intre -1° C si 4° C
Precipitatii: 1 mm

Duminica, 27 Ianuarie 2019
Câteva averse
Temperatura intre -5° C si 2° C
Precipitatii: 2 mm
Ninsori: 0.3 cm

Comenteaza