Vremea a luat-o razna! Weekend de vară în mijloc de noiembrie

Vremea a luat-o razna! Weekend de vară în mijloc de noiembrie

Săptămâna se încheie cu temperaturi peste normalul perioadei, în unele zone ale țării, ajungând și până la 27 de grade Celsius.

Weekend-ul începe cu o vreme deosebit de caldã pentru aceastã datã, deşi în regiunile intracarpatice valorile termice sunt în scădere.

Vineri, maximele au avut valori de la 14…16 grade în Crişana şi în Maramureş pânã la 26…27 de grade în sudul Munteniei. În vestul, nord-vestul, centrul ţãrii şi parţial în sud-vest cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua. Ploile vor avea mai ales caracter de aversã, iar pe suprafeţe mici, cu precãdere în Banat, cantitãţile de apã vor fi mai importante şi vor depãşi 15…25 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, mai mult senin în sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special la altitudini mari, unde la rafalã se vor depãşi viteze de 80…90 km/h şi doar pe arii restrânse şi la cote mult mai reduse în restul teritoriului.

Sâmbătă vremea va fi caldã pentru aceastã perioadã, chiar deosebit de caldã în regiunile intracarpatice şi la munte unde cerul va fi mai mult senin. În sudul şi estul ţarii, în zonele joase de relief, cerul va fi variabil, cu nebulozitate joasã sau ceaţã dimineaţa şi noaptea, izolat persistente şi asociate cu burniţã. Vântul va avea intensificãri la munte, îndeosebi pe crestele Carpaţilor Meridionali unde rafalele vor depãşi 80…90 km/h, temporar în sudul Banatului, iar la cote mai reduse şi pe arii restrânse în nord-vest, centru şi nord-est, în timp ce în restul teritoriului va fi slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade, iar cele minime între 4 şi 13 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

Duminică valorile de temperaturã se vor situa peste cele normale în a doua jumãtate a lunii noiembrie, chiar cu mult în nord-vestul şi centrul ţãrii. Cerul va fi variabil, însã în sudul şi estul teritoriului, cu precãdere în prima parte a zilei şi noaptea, va fi nebulozitate joasã şi pe arii restrânse ceaţã şi burniţã. Spre sfârşitul intervalului, în regiunile sud-vestice se va înnora şi pe suprafeţe mici va ploua slab. Vântul va avea intensificãri la munte, cu viteze mari pe crestele Carpaţilor Meridionali unde rafalele vor depãşi 80…90 km/h, în sudul Banatului, iar trecãtor şi la cote reduse şi în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 21 de grade, iar cele minime în general între 3 şi 13 grade.

 

sursa: jurnaldevreme.ro

Comenteaza