Vremea a ținut cu UNTOLD! De astăzi vin ploile și scad temperaturile

Vremea a ținut cu UNTOLD! De astăzi vin ploile și scad temperaturile

De la zilele caniculare de la finalul săptămânii trecute, vremea se schimbă radical în Transilvania, în următoarele zile va ploua, iar minimele vor coborî până la 8 grade Celsius.

Meteorologii Administrției Naționale de Meteorologie au emis o prognoză valabilă pentru următoarele două săptămâni (8 - 21 august), în fiecare regiune din țară. 

Astfel, în Transilvania, la începutul intervalului, valorile termice vor fi în scădere, astfel că la mijlocul primei săptămâni vremea va deveni relativ răcoroasă, cu medii ale maximelor de 21...24 de grade, iar ale minimelor de 8...13 grade. În celelalte zile ale perioadei de referinţă, se vor înregistra temperaturi apropiate de cele normale ale perioadei, ziua între 25 şi 29 de grade, iar noaptea între 12 şi 16 grade, mediat regional, valori mai ridicate (local peste 30 de grade în vestul regiunii) fiind posibile între 16 şi 18 august.

În primele zile, pe arii extinse vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), iar pe alocuri se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate. Probabilitatea ca temporar să se semnalaze ploi locale va fi relativ ridicată şi după data de 15 august.

La munte, în cea mai mare parte a intervalului, va predomina o vreme caldă, cu valori peste cele normale, respectiv medii ale maximelor de 18...25 de grade şi ale minimelor de 8...16 grade. Excepţie va face perioada 10-13 august când vremea va fi mai răcoroasă, chiar rece faţă de normele climatologice la altitudini mai mari - ziua valori de 12...20 de grade şi noaptea de 6...14 grade, în medie.

La începutul perioadei de referinţă, pe arii extinse vor fi averse şi se vor cumula local cantităţi de apă mai însemnate. Ulterior, va ploua pe alocuri, cu precădere în cursul după-amiezilor.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza