Vremea aduce temperaturi de 34 de grade, dar și grindină

Vremea aduce temperaturi de 34 de grade, dar și grindină

România devine țara extremelor. Vremea aduce temperaturi de 34 de grade, dar și grindină.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Potrivit specialiștilor de la ANM, vremea va continua să se încălzească  în acest început de săptămână și va fi chiar călduroasă în regiunile vestice și sudice ale țării. Temperaturile maxime vor fi de 24 de grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei și 34 de grade Celsius în sudul Olteniei. Minimele vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade Celsius.

Din peisaj nu vor lipsi ploile. Local, se vor înregistra averse și descărcări electrice, cu probabilitate mai mare în estul țării, iar după-amiaza și în zonele de deal și de munte. Ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat se vor acumula cantități de apă însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, local în regiunile estice și în extremitatea de sud-vest, iar de scurtă durată și în timpul ploilor.

Cum va fi vremea pe litoral
ANM prognozează o vreme normală din punct de vedere termic pentru această perioadă. Pe litoral, cerul va avea înnorări temporare și, trecător, se vor înregistra averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 27 de grade, iar cele minime se vor încadra între 21 și 22 de grade Celsius. Potrivit meteorologilor, temperatura apei mării va fi cuprinsă între 22 și 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în nord.

Vremea la munte
La munte, vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când local în Carpații Orientali și pe arii restrânse în rest se vor semnala averse, descărcări electrice și posibil grindină. Meteorologii avertizează că ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat se vor acumula cantități de apă însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la altitudini mari.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza