Vremea în luna martie. Se instalează sau nu primăvara?

Vremea în luna martie. Se instalează sau nu primăvara?

Meteorologii ANM au emis o prognoză valabilă până la finalul lunii martie.

Potrivit prognozei ANM, luna martie debutează cu temperaturi mai ridicate decât cele specifice perioadei.

Iată ce estimarea meteorologilor, pe următoarele patru săptămâni:

Săptămâna 02 – 09.03.2020

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării,dar mai ales în regiunile vestice, nord-vestice, centrale și la munte. În sud-estul teritoriului, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 09 – 16.03.2020

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi local excedentare în regiunile extracarpatice și la munte și apropiate de cele normale ale perioadei în rest.


Săptămâna 16 – 23.03.2020

Temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 23 – 30.03.2020

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu posibilitatea unui deficit local în regiunile intracarpatice.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza