VREMEA în 1 februarie 2021. Temporar vor fi precipitații în toată țara

VREMEA în 1 februarie 2021. Temporar vor fi precipitații în toată țara

Temporar vor fi precipitații în toată țara. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar în regiunile vestice, izolat 30…40 l/mp.

În Maramureș, Crișana și Transilvania vor fi precipitații mixte, iar în celelalte regiuni mai ales ploi. La munte, la altitudini mai mici de 1.400 m, în special în Carpații Occidentali, ploile și lapovița vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă existent. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va avea intensificări în zonele montane și în regiunile sudice și sud-estice, în general, cu viteze de 50…60 km/h. Ceață.

În jumătatea de sud a Moldovei, în nord-estul Munteniei și în sud-estul Transilvaniei, temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe arii extinse va fi polei, potrivit ANM.

La munte

În Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali, mai ales la altitudini de peste 1400 m, temporar va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…70 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Comenteaza