Vremea în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo până pe 26 iulie

Vremea în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo până pe 26 iulie
Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 13-26 iulie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În Transilvania temperatura aerului va marca o creştere treptată de la medii ale valorilor termice diurne de 23 de grade pe 14 iulie, spre 34 de grade în jurul datei de 19 iulie.

Ulterior temperaturile maxime vor scădea uşor, spre normele caracteristice perioadei, respectiv 31-32 de grade, în medie. Regimul termic nocturn nu va avea variaţii importante şi va fi caracterizat prin valori medii situate, în general, între 13 şi 15 grade.

Probabilitatea apariţiei manifestărilor specifice instabilitaţii atmosferice va fi mai ridicată pe 14 iulie, dar şi după data de 20 iulie.

Comenteaza