Vremea în weekend. Când vin ploile

Vremea în weekend. Când vin ploile

Potrivit meteorologilor, vremea se va menține în general frumoasă, în weekend, însă, în unele zone, se așteaptă precipitații.

Sâmbătă, vremea va fi în continuare în general frumoasă, iar valorile termice vor fi, în cea mai mare parte a ţării, mai ridicate decât în mod normal la această dată.

Astfel, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 11 şi 20 de grade. În regiunile sudice, izolat vor fi condiţii de ploaie slabă.

Vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăşi pe arii restrânse 70 km/h în Carpaţii Meridionali şi de Curbură şi 55...60 km/h în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea, iar trecător şi la cote mai reduse vor fi intensificări şi în restul teritoriului.

La munte, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la altitudini mari, îndeosebi în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde rafalele vor depăşi pe arii restrânse 70 km/h.

Duminică, vremea se va menține în general frumoasă și cu valori termice peste mediile climatologice în cea mai mare parte a țării.

Dar dimineață, local în nord și centru și izolat în restul teritoriului se va produce brumă. Temperaturile maxime se vor încadra de la 8 grade pe litoral până în jurul valorii de 20 de grade în Banat și Oltenia.

Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile nordice și nord-estice, unde mai ales spre seară vor fi înnorări temporare și pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în Moldova. 

Luni, vremea va fi schimbătoare. Cerul se va înnora treptat devenind mai mult noros în majoritatea regiunilor și local în cursul zilei va ploua în vestul, centrul și nordul țării, iar din orele serii și în restul regiunilor.

La munte vor fi la început precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu intensificări în regiunile vestice, centrale, sud-estice și la munte. Maximele se vor încadra între 9 grade la Miercurea Ciuc și 21 de grade la Drobeta și Giurgiu.

 

sursa: realitatea.net

Comenteaza