Vremea în weekend. Unde va fi cel mai frig

Vremea în weekend. Unde va fi cel mai frig

Meteorologii au emis o prognoză meteo valabilă pentru următoarele trei zile.

Sâmbătă, valorile termice diurne vor marca o scădere în toată ţara, chiar accentuată în centru, est şi sud, astfel, maximele se vor încadra între -2 şi 5 grade. Vremea va fi predominant închisă şi pe arii restrânse va ninge slab în Carpaţii Orientali şi Meridionali, iar în sud şi est vor fi predominant ninsori slabe la deal şi trecător lapoviţă, ploaie sau burniţă în zona de câmpie. Spre seară, precipitaţii mixte vor apărea şi în Banat. Vântul va sufla în general moderat în regiunile sudice şi sud-vestice, cu unele intensificări în sudul Banatului şi pe crestele montane ale Carpaţilor Meridionali. Vor fi condiţii de ceaţă.

La munte, vremea se va răci uşor în cea mai mare parte a zonei montane. Cerul va avea înnorări şi va ninge, ziua pe arii restrânse, iar noaptea în masivele vestice şi sud-vestice şi doar izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe creste, în special ale Carpaţilor Meridionali, unde trecător ninsoarea va fi viscolită şi zăpada spulberată.

Duminică, vremea se va menține predominant închisă și temporar se vor semnala precipitații pe arii relativ extinse, izolat moderate cantitativ în cele vestice și nord-vestice. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, în Maramureș și în nordul Moldovei, predominant ninsoare în Transilvania, mixte în Banat, Crișana și Oltenia și îndeosebi ploi în restul teritoriului. Pe arii restrânse vor fi condiții de polei. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3...-2 grade în nord-est și 7...8 grade în sud-estul extrem. Izolat vor fi condiții de ceață.

Luni, valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice datei în majoritatea regiunilor, cu valori maxime între -3 în nordul Moldovei şi în depresiuni și 5-6 grade în vestul Olteniei și pe litoral. Cerul va fi temporar noros și doar izolat vor fi ninsori slabe, însă spre seară precipitații mixte se vor extinde în vestul țării. Vântul va suflă slab și moderat, cu unele intensificări în Moldova, Dobrogea, Oltenia și pe crestele montane. Dimineața, local se va formă ceață.

Comenteaza