Vremea în weekend: Vânt şi ninsoare în mai multe regiuni din ţară. Scad temperaturile

Vremea în weekend: Vânt şi ninsoare în mai multe regiuni din ţară. Scad temperaturile
Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, care a emis o prognoză pentru zilele de sâmbătă și duminică, vremea se va răci semnificativ, vântul se va intensifica, iar în unele zone, în special la munte, va ninge.

Potrivit meteorologilor, în cursul zilei de sâmbătă şi până în dimineaţa zilei de duminică, în majoritatea regiunilor, temporar se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ predominat sub formă de ninsoare în Oltenia, Transilvania şi pe arii restrânse în Muntenia. În Dobrogea, Banat şi Crişana, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. Local la munte şi în Moldova va ninge. Se va forma polei sau gheţuş. Temperaturile maxime vor fi în general cuprinse între -3 şi 5 grade, în timp ce minimele vor atinge în Transilvania chiar şi -11 grade Celsius.

Vântul va avea intensificări şi va sufla cu 45-55 de kilometri pe oră, ajungând chiar şi la 80 de kilometri la oră în zona litoralului. 

Ninsori slabe cantitativ vor mai fi pe parcursul zilei de duminică pe litoral, sud-vestul Olteniei şi sudul Banatului.

Duminică vremea se va răci, astfel că temperaturile maxime vor fi preponderent negative, iar nopţile de la începutul săptămânii viitoare vor fi geroase îndeosebi în nordul, nord-estul şi centrul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 şi 3 grade Celsius, mai mici în zona Moldovei şi mai ridicate în vestul ţării, iar minimele vor atinge chiar şi -11 grade în estul Transilvaniei.

 

 

Comenteaza