Vremea în weekend. Zonele afectate de ger și ninsori

Vremea în weekend. Zonele afectate de ger și ninsori

Meteorologii Agenției Naționale de Meteorologie (ANM) anunță, pentru acest weekend, ger și ninsori în mai multe regiuni din țară. 

Sâmbătă, vremea va fi rece, geroasă dimineaţa cu precădere în nord, în nord-est şi în depresiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 şi 2 grade.

În regiunile din vest, nord, centru, precum şi la munte, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ninge slab. În restul teritoriului înnorările vor fi trecătoare, izolat vor fi posibile fulguieli, iar dimineaţa izolat se va semnala ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, unde va viscoli sau va spulbera zăpada, dar pe arii restrânse şi la cote mai reduse şi în zonele mai joase de relief.

La munte, vremea va fi geroasă, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ninge în masivele vestice şi nord-vestice şi pe arii restrânse, cu precădere ziua, în rest. Vântul va avea temporar intensificări, până la tare pe creste, astfel că ninsoarea va fi viscolită, iar zăpada spulberată.

Duminică, în majoritatea regiunilor valorile termice vor fi în creștere ușoară față de sâmbătă. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 grade în depresiuni și 3 grade la Timisoara şi Drobeta, izolat şi 4 grade în sud-vest.

În regiunile vestice, nordice și centrale se vor semnala precipitații mixte în Câmpia de Vest, mai ales sub formă de ninsoare în Dealurile de Vest, în Maramureș și în nord-vestul Transilvaniei și sub formă de ninsoare în restul Transilvaniei și izolat în Moldova. Izolat se va forma polei.

În regiunile nord-vestice pe arii restrânse cantitatățile de precipitații vor depăși 15 l/mp. În restul ţării, înnorările vor fi temporare, cu totul izolat va fulgui, iar dimineața va fi ceață asociată cu chiciură.

Vântul se va intensifica treptat în Crișana și la munte, mai ales în zona Munților Apuseni și a Carpaților Orientali, unde trecător ninsoarea va fi vicolită și zăpada spulberată, iar în rest va sufla slab și moderat.

În București, vremea se va menține rece, geroasă dimineața cind vor fi –10...-8 grade, spre –13 in imprejurimi. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -2 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață asociată cu chiciură.

Comenteaza