Vremea până la final de august. Un nou val de căldură, urmat de o răcorire

Vremea până la final de august. Un nou val de căldură, urmat de o răcorire

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Săptămâna 9 – 16 august

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.


Săptămâna 16 – 23 august

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea estică a țării, dar mai ales în regiunile nord-estice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Săptămâna 23 – 30 august

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile nordice și estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi în general excedentar, mai ales în regiunle nord-estice și zona Carpaților Orientali. Excepție vor face regiunile nord-vestice și extremitatea de sud a țării, unde cantitățile de apă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 30 august – 6 septembrie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai coborâte în regiunile estice și nord-estice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă, vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales zonele montane.

Etichete
Comenteaza