Vremea schimbă foaia! Cod galben de ninsori în 15 judeţe

Vremea schimbă foaia! Cod galben de ninsori în 15 judeţe
| Foto: somaxtv.com

Meteorologii au emis, vineri, o avertizare Cod galben de precipitaţii, mai ales sub formă de ninsoare, valabilă până sâmbătă dimineaţa în 15 judeţe.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Astfel, în intervalul 8 ianuarie, ora 12:00 - 9 ianuarie, ora 4:00, în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură va ninge, iar local în Oltenia, nord-vestul Munteniei, precum şi în sudul şi sud-estul Transilvaniei vor predomina ninsorile. Acestea vor fi însemnate cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, în special în judeţele Alba, Argeş, Bacău, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Vâlcea şi Vrancea, care se află sub avertizare Cod galben de ninsori.

În acelaşi timp, până sâmbătă dimineaţa, la ora 4:00, în restul teritoriului va fi în vigoare o informare de precipitaţii, mai ales sub formă de ninsoare.

Conform meteorologilor ANM, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea de sud a teritoriului, se vor acumula în general 15 - 25 l/mp. În Câmpia Română şi Dobrogea vor predomina ploile, iar din orele serii de vineri (8 ianuarie) se vor semnala şi ninsori şi lapoviţă.

ANM precizează că, în următoarele zile şi pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, probabilitatea de apariţie a intervalelor cu precipitaţii va fi ridicată, concomitent cu instalarea unei mase de aer rece. 

Vremea schimbă foaia! Cod galben de ninsori în 15 judeţe

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza