Vremea se încălzește. Iarna vine după 1 decembrie

Vremea se încălzește. Iarna vine după 1 decembrie

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, prognoza meteo pe două săptămâni. 

BANAT         

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal în intervalul 25-29 noiembrie, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 14...15 grade. În intervalul 30 noiembrie-4 decembrie, procesul de răcire treptată va conduce la o medie a temperaturilor maxime de 5 grade. Ulterior, până pe 8 decembrie, această medie va atinge 9 grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat în perioada 25 -30 noiembrie de valori medii în jurul a 6 grade, valori cu mult peste cele normale. Începând cu data de 1 decembrie, vremea se va răci, astfel că temperaturile minime se vor încadra, în medie, între 0 și 2 grade.            

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere începând cu data de 27 noiembrie. Acestea local pot fi moderate cantitativ în prima parte a celei de-a doua săptămâni. 

CRIŞANA           

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal în intervalul 25-29 noiembrie, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 13...14 grade. În intervalul 30 noiembrie-4 decembrie, procesul de răcire treptată va conduce la o medie a temperaturilor maxime de 4 grade. Ulterior, această medie va fi în creștere și va atinge 8 grade pe 8 decembrie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat în perioada 25 - 30 noiembrie de valori medii în jurul a 5 grade, valori cu mult peste cele normale. Începând cu data de 1 decembrie, vremea se va răci, astfel că temperaturile minime se vor încadra, în medie, între -1 și 2 grade.            

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, predominant ploi local și temporar moderate cantitativ va fi în creștere începând cu data de 27 noiembrie. 
 
TRANSILVANIA 
 
Vremea va fi mai caldă decât în mod normal în intervalul 25-29 noiembrie, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 11...12 grade. În intervalul 30 noiembrie-4 decembrie, procesul de răcire treptată va conduce la o medie a temperaturilor maxime de 3 grade. Ulterior, această medie va fi în creștere și va atinge 6 grade pe 8 decembrie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat în perioada 25 - 30 noiembrie de valori medii în jurul a 3 grade, valori mai ridicate decât cele normale. Începând cu data de 1 decembrie, vremea se va răci, astfel că temperaturile minime se vor încadra, în medie, între -3 și 0 grade. 
 
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, predominant sub formă de ploaie va fi în creștere începând cu data de 27 noiembrie. 
 
MARAMUREŞ                

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal în intervalul 25-29 noiembrie, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 11...12 grade. În intervalul 30 noiembrie-4 decembrie, procesul de răcire treptată va conduce la o medie a temperaturilor maxime de 3 grade. Ulterior, această medie va fi în creștere și va atinge 6 grade pe 8 decembrie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat în perioada 25 - 30 noiembrie de valori medii în jurul a 4 grade, valori mai ridicate decât cele normale. Începând cu data de 1 decembrie, vremea se va răci, astfel că temperaturile minime se vor încadra, în medie, între -3 și 0 grade. 
 
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, predominant ploi local și temporar moderate cantitativ va fi în creștere începând cu data de 27 noiembrie. 

MOLDOVA 
 
În intervalul 25 - 29 noiembrie vremea se va încălzi treptat, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge, în medie, la 13 grade. Începănd cu data de 30 noiembrie și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila între 4 și 7 grade.           

Minimele termice se vor situa, în medie, între 1 și 4 grade în prima săptămână, iar după data de 1 decembrie și până în ultima zi a intervalului de prognoză, între -1 grad și 1 grad.    Probabilitatea de apariție a precipitațiilor în general slabe va fi în creștere începând cu data de 27 noiembrie. 
 
DOBROGEA                   

În intervalul 25 - 29 noiembrie vremea se va încălzi treptat, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge, în medie, la 14 grade. Începănd cu data de 30 noiembrie și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila între 8 și 11 grade. Minimele termice se vor situa, în medie, între 1 și 4 grade în prima săptămână, iar după data de 1 decembrie și până în ultima zi a intervalului de prognoză, între -1 grad și 1 grad.    

Probabilitatea de apariție a ploilor în general slabe va fi în creștere pe data de 26 noiembrie și temporar pe parcursul celei de-a doua săptămâni. 
 
MUNTENIA       

În intervalul 25 - 29 noiembrie vremea se va încălzi treptat, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge, în medie, la 15 grade. Începănd cu data de 30 noiembrie și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila între 6 și 9 grade. Minimele termice se vor situa, în medie, între 2 și 6 grade în prima săptămână, iar după data de 1 decembrie și până în ultima zi a intervalului de prognoză, între 0 și 3 grade.    

Probabilitatea de apariție a ploilor în general slabe va fi în creștere la începutul intervalului de prognoză și temporar după data de 28 noiembrie. 
 
OLTENIA                     

În intervalul 25 - 29 noiembrie vremea se va încălzi treptat, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge, în medie, la 13 grade. Începănd cu data de 30 noiembrie și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila între 7 și 10 grade. Minimele termice se vor situa, în medie, între 2 și 5 grade în prima săptămână, iar după data de 1 decembrie și până în ultima zi a intervalului de prognoză, între -1 grad și 1 grad.    

Probabilitatea de apariție a ploilor în general slabe va fi în creștere la începutul intervalului de prognoză și temporar după data de 28 noiembrie. 

LA MUNTE     

În intervalul 25 - 28 noiembrie vremea se va încălzi treptat, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge, în medie, la 7 grade. Începănd cu data de 29 noiembrie și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila între -2 și 2 grade. Minimele termice se vor situa, în medie, între -1 și 2 grade în prima săptămână, iar după data de 1 decembrie și până în ultima zi a intervalului de prognoză, între -6 și -2 grade.    

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor în general slabe va fi în creștere începând cu data de 28 noiembrie.  

Comenteaza