Vremea se răceşte. Minime de 2 grade şi ninsori la munte

Vremea se răceşte. Minime de 2 grade şi ninsori la munte

Un val de aer rece va străbate țara până vineri. Meteorologii anunță că temperaturile vor continua să scadă şi vor atinge minime de 2 grade. 

Vremea se răceşte în toată ţara în următoarele zile. Temperaturile vor coborî la minime de 2 grade, anunţă meteorologii în prognoza emisă pentru perioada 20 septembrie - 3 octombrie
 
Meteorologii anunță că temperaturile vor continua să scadă în următoarele zile și vor fi cu 10 grade mai puțin față de valorile normale pentru această perioadă.

A nins luni pe Transfăgărășan, una dintre cele mai înalte șosele din România, atât de mult, încât drumarii au fost nevoiți să intervină cu material antiderapant pentru a nu pune în pericol turiștii care au ajuns în zonă.

Mercurul din termometre va continua să scadă în următoarele zile și vor fi cu 10 grade mai puțin față de valorile normale pentru această perioadă.

Vor fi şi intervale de timp cu ploaie, probabilitatea mai mare de apariţie fiind în zilele de 22, 24 septembrie, precum şi după data de 27 septembrie.

În 22 septembrie este aşteptat ca un sistem frontal să abordeze partea de nord vest a ţării, iar aria precipitațiilor să fie în extindere, deși slabe cantitativ.

La munte vor fi si ninsori sau chiar lapoviță. Mai ales în Carpatii Meridionali, la peste 1.700 metri, vor fi ninsori și lapoviță și așteptăm să se depună un strat de zăpadă pe creste, unde și vântul va avea rafale de 70 km/h. Vânt și în restul țării, dar mai slab, în est și sud și extremități de sud vest, rafale de 50 km, potrivit ANM. 

Comenteaza