News alert Vremea se schimbă radical! Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România

Vremea se schimbă radical! Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România

Gata cu toamna cea blândă! Un ciclon care vine din vestul Europei va aduce o cantitate importantă de precipitații, dar și o răcire considerabilă a vremii.

Ciclonul care a adus precipitații mixte și ninsori în vestul Europei ajunge și în țara noastră. Ploile și frigul intră prin sud-vestul României și se vor extinde în toate regiunile. Vor fi cantități mari de precipitații mai ales în sud-vestul țării. De asemenea, odată cu scăderea temperaturilor, ploile se vor transforma în ninsoare. 

„Chiar de mâine (miercuri n.r.) se schimbă vremea. Ciclonul care a adus precipitațiile din Italia și din sudul Elveției și sudul Austriei, adică au fost ploi și partea alpină au fost ninsorile consistente. Acest ciclon s-a declanșat încet încet către est și iată că în cursul zilei de mâine, ploile aduse de acesta ajung și la noi în țară. Vor intra prin sud-vestul României și se vor extinde în toate regiunile. Pentru că vor intra prin sud-vest, cantitatea mare de precipitații va cădea acolo. Acestea pot ajunge și la 30 de litri pe metru pătrat. Este o cantitate destul de importantă”, a declarat meteorologul Simona Căpșună, pentru Digi24.ro.

 

Comenteaza