Vremea se schimbă radical! Cod galben de ninsori în mai multe judeţe

Vremea se schimbă radical! Cod galben de ninsori în mai multe judeţe
Potrivit meteorologilor, începând din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vremea se va răci accentuat, vor apărea intensificări ale vântului şi precipitaţii, în funcţie de zonă, sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare de cod galben pentru duminică, când, între orele 08:00 - 20:00, se vor înregistra intensificări ale vântului şi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, în special în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, la altitudini de peste 1500 de metri, unde se va depune un strat de zăpadă.

Avertizarea vizează arii din judeţele Caraş Severin, Hunedoara, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Suceava, Bacău şi Neamţ.

De asemenea, potrivit ANM, pe parcursul zilei de duminică, în majoritatea zonelor, vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 50-60 km/h, iar în noaptea de duminică spre luni și în dimineața zilei de luni, în regiunile intracarpatice și izolat în rest, se va produce brumă.

Duminică, în cea mai mare parte a ţării, temperaturile minime vor atinge valori negative, iar maximele nu vor depăşi 14°C.

 

 

Comenteaza