Vremea se schimbă radical! România, lovită de un ciclon polar înainte de Crăciun

Vremea se schimbă radical! România, lovită de un ciclon polar înainte de Crăciun

Temperaturile ar urma să scadă brusc în România, chiar înainte de Crăciun, din cauza unui ciclon polar care aduce aer rece peste țara noastră.

Florinela Georgescu, directorul de prognoză de la ANM, a anunţat la Antena 3 CNN prezenţa unui nou ciclon polar în Europa care se îndreptă spre România.

"Așteptăm de la jumătatea săptămânii o pătrundere rece, ciclonul polar dinspre Oceanul Atlantic, din nou un alt ciclon sau un nou ciclon care urmează să afecteze mare parte continentului.

În jumătatea de nord a țării aerul acesta foarte rece se manifestă mai ales în straturile mai înalte, deci mai ales la munte. Este posibil ca sfârșitul de săptămână sau partea săptămâni, chiar sfârșitul de săptămână, perioada de Crăciun să aducă o vreme mai rece.

Nu aduce neapărat și un strat consistent, nici măcar în zona montană. Să nu uităm că ploile din săptămâna care a trecut au făcut ca stratul aproape să nu mai fie pe la munte. Episodul pe care îl așteptăm acum posibil să aducă precipitații mai ales pe partea de vest, de nord, de centru a teritoriului. Poate niște ninsori și pe la munte, dar repet, nu acela care să genereze un strat de zăpadă mult dorit", a explicat meteorologul Florinela Georgescu.

Comenteaza