Vremea se schimbă radical! Temperaturile vor scădea cu peste 10 grade de la o zi la alta

Vremea se schimbă radical! Temperaturile vor scădea cu peste 10 grade de la o zi la alta

După un weekend cu temperaturi ca de final de vară, vremea va intra brusc într-un proces de răcire.

Meteorologii spun că urmează două săptămâni cu vreme mai rece decât în mod normalul perioadei.

Potrivit ANM, în săptămâna 16 – 23 octombrie 2023 valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nordice. Cu excepția nord-vestului extrem al țării, unde regimul pluviometric va fi local deficitar, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în extremitatea de sud a teritoriului.

În săptămâna 23 – 30 octombrie 2023, temperaturile vor fi în continuare mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal la nivelul întregii țări, dar cu posibilitatea unui deficit local în nordul extrem al țării și a unui ușor excedent în sud-vest.

"Dacă în aceste zile consemnăm valori de până la 29 de grade, ei bine debutul săptămânii viitoare aduce cel mult 10 … 16 grade. Iată diferențe cu mai mult de 10 grade față de aceste zile.

Sunt diferențe foarte mari de temperatură de la o zi la alta, dar episodul de răcire nu este unul de lungă durată. Diferențele termice vor fi mai mari de 10 grade. Sunt posibile și intensificări ale vântului și senzația de frig resimțită va fi mult mai accentuată.

Trebuie însă să vorbim și de cantități de apă mai însemnate, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în zona montană înaltă și precipitații sub formă lichidă în Capitală în episodul rece", a declarat Elena Mateescu, director general al ANM, pentru România TV.

Comenteaza