Vremea se schimbă radical! Un ciclon polar lovește România: furtuni și temperaturi scăzute

Vremea se schimbă radical! Un ciclon polar lovește România: furtuni și temperaturi scăzute

Un ciclon polar va lovi România și va conduce la o scădere bruscă a temperaturilor, precum și la furtuni extrem de puternice în majoritatea zonelor țării.

La finalul lunii august și începutul lunii septembrie temperaturile caniculare din ultimele zile vor deveni istorie, după ce un ciclon polar va lovi Europa și va ajunge și deasupra României.

Anticiclonul care vine din Africa își va pierde brusc puterea și se va ciocni cu aerul mai rece al ciclonului din Europa de Nord. Se vor crea condiții pentru furtuni și grindină, potrivit Antena3.ro.

Conform prognozei ANM pe următoarele două săptămâni, în Transilvania, în zilele de 28 și 29 august în cea mai mare parte a regiunii va fi caniculă și disconfort termic accentuat, media temperaturilor maxime fiind cuprinsă între 34 și 36 de grade, apoi vremea se va răcori treptat, astfel că la sfârșitul primei săptămâni de prognoză (1 – 2 septembrie) media va ajunge la 24...25 de grade.

După data de 3 septembrie, media valorilor diurne va fi apropiată de normalul perioadei și va oscila în jurul a 26 de grade. Temperaturile minime medii se vor situa în marea lor majoritate între 12 și 14 grade, exceptând nopțile de 29 și 30 august, când media va fi de 16...17 grade.

În perioada 29 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, dar ploi temporare se vor semnala și pe parcursul celei de-a doua săptămăni de prognoză.

În zonele montane, vremea va fi caldă în zilele de 28 și 29 august, media temperaturilor maxime fiind de 24...25 de grade, apoi vemea se va răcori, astfel că până la sfârșitul intervalului de prognoză se vor înregistra valori medii diurne de 16...20 de grade. Temperaturile minime medii se vor situa în marea lor majoritate între 9 și 12 grade, exceptând ultimele nopțile ale lunii august, când media acestora va fi de 14...16 grade.

În perioada 29 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, dar ploi temporare se vor semnala și după data de 3 septembrie.

Comenteaza