Weekend cu atenționare de viscol și ninsori abundente

Weekend cu atenționare de viscol și ninsori abundente

Meteorologii au emis o informare meteo de viscol și ninsori abundente până luni dimineața în cea mai mare parte a țării.

Informarea meteo de viscol și ninsori este valabilă de vineri, ora 11:00, până luni, 13 decembrie, ora 08:00.

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. În cursul după-amiezii de sâmbătă (11 decembrie) va ploua mai ales în regiunile sudice, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 decembrie) și în restul teritoriului. La munte vor fi precipitații mixte, dar treptat în cursul nopții la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

Începând de duminică (12 decembrie) în regiunile vestice și sud-vestice treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar la munte local va ninge abundent.

Precipitațiile vor fi moderate cantitativ, iar pe tot parcursul intervalului se vor acumula în general 15-25 l/mp și, în special în zonele deluroase și montane, peste 40-50 l/mp.

Temporar în regiunile vestice, sudice și la munte vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45-55 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80-90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

De asemenea, meteorologii au emis și un Cod galben de vânt puternic, valabil până în această seară, la ora 22:00.

În Dobrogea și în estul Munteniei vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 55-65 km/h, iar în zona litoralului și a deltei de peste 70 km/h.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Etichete
Comenteaza