Update Weekend cu ploi la Cluj. Cod PORTOCALIU și GALBEN până duminică seara

Weekend cu ploi la Cluj. Cod PORTOCALIU și GALBEN până duminică seara

Meteorologii au actualizat avertizarea meteo cod galben de ploi și vânt, care a fost prelungită până duminică seară.

Update: O parte din județul Cluj a intrat sub incidența unui cod portocaliu de ploi torențiale până duminică la ora 12:00.

Știrea inițială: Conform ANM, o atenționare Cod Galben va fi în vigoare între 17 septembrie, ora 12:00 și 18 septembrie, ora 20:00. 

În intervalul menționat, în vestul, nordul și centrul țării, temporar va ploua, iar în regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp, darmai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...60 l/mp. Pe parcursul zilei de duminică aria ploilor se va restrânge spre regiunile nordice și centrale.

Meteorologii spun că duminică vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă trecător se vor semnala precipitații mixte.

Pentru intervalul 18 septembrie, ora 02:00 – 18 septembrie, ora 20:00, meteorologii ANM au emis o atenționare Cod Galben de vânt puternic. Astfel, începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, sud-estul, centrul, nord-estul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55...75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80...100 km/h.

Etichete
Comenteaza