News alert Update Weekend-ul începe cu cod portocaliu la Cluj: Ploi, vijelii și grindină/Atenționarea de vreme rea, prelungită

Weekend-ul începe cu cod portocaliu la Cluj: Ploi, vijelii și grindină/Atenționarea de vreme rea, prelungită

Meteorologii au emis, vineri, o nouă avertizare de vreme rea, valabilă în aproape toată țara, inclusiv la Cluj. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

UPDATE: Atenționarea meteorologică Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru toată țara a fost prelungită până luni, la ora 10:00.

Meteorologii ANM transmit că în intervalul 20 iunie, ora 10:00 – 22 iunie, ora 10:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Notă: Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării și în prima parte a săptămânii viitoare.

____________________________________

ANM a emis un Cod portocaliu de vreme severă valabil în intervalul 19 iunie, ora 12:00 – 20 iunie, ora 02:00. Astfel, potrivit meteorologilor ANM, în după-amiaza zilei de vineri (19 iunie) și în prima parte a nopții de vineri spre sâmbătă (19/20 iunie), în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, estul și nordul Munteniei, precum și în zonele montane, vor fi intervale cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse, 50...80 l/mp. Vor fi și vijelii, descărcări electrice și grindină.

De asemenea, pentru intervalul 19 iunie, ora 10:00 – 20 iunie, ora 10:00, este în vigoare un Cod galben de instabilitate atmosferică. În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Poza noua 19.06.2020

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza