Zile caniculare, la Cluj! Ce ne așteaptă în următoarele două săptămâni

Zile caniculare, la Cluj! Ce ne așteaptă în următoarele două săptămâni

În următoarele două săptămâni, vremea rămâne caniculară, însă, potrivit meteorologilor, vor fi și perioade cu temperaturi mai scăzute și ploi.

Valul de căldură, care s-a abătut și asupra Clujului, cu zile cu temperaturi spre 37-38 de grade și nopți tropicale, va mai persista până spre miercuri, după care, spun meteorologii, temperaturile vor începe să scadă. 

Astfel, în zona Transilvaniei, vremea se va răci semnificativ, după acest val canicular, urmând ca în data de 17 august temperaturile să nu se mai depășească 25 de grade. În intervalul 18 - 20 august vremea se va încălzi ușor de la o zi la alta, urmând a se înregistra în medie, în jur de 30 de grade, apoi va urma o răcorire treptată a vremii.
Parcursul minimelor va fi similar cu cel al maximelor. Astfel, la începutul intervalului se vor înregistra în medie temperaturi minime în jurul a 16 grade, apoi acestea vor scădea spre 12 grade în data de 18 august, pentru ca ulterior, în intervalul 19 -21 august, să crească ușor spre 14 grade. După data de 21 august vremea se va răcori ușor. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în intervalul 14 - 17 august, apoi din nou după data de 20 august.

 

Comenteaza