ZIUA de CLUJ caută interni! Te tentează?

ZIUA de CLUJ caută interni! Te tentează?
Eşti tânăr? Dinamic? Activ? Dornic să ai o carieră în jurnalism? Vrei să înveţi cum se face presa direct de la profesionişti? ZIUA de CLUJ te vrea în echipă!

ZIUA de CLUJ lansează un program de internship dedicat studenţilor şi absolvenţilor de jurnalism care îşi doresc o oportunitate de a lucra în domeniu şi de a-şi consolida cunoştinţele.

În cadrul lui, participanții vor avea ocazia de a lucra cot la cot cu echipa publicaţiei, de a fi parte integrată din redacţia ziarului şi de a învăţa cum se face jurnalismul direct de la cei care îl practică.

De ce să te alături echipei?

Internshipul este neplătit şi se va desfăşura pe o perioadă de două luni. Avantajul este, pe lângă oportunitatea de a pune în practică noţiunile şi abilităţile dobândite în timpul facultăţii, că la sfârşitul lui cei mai buni vor avea posibilitatea de a primi o ofertă de muncă şi de a se alătura permanent colectivului redacţional.

În plus, vei vedea cum decurg de fapt lucrurile într-o redacţie, vei participa la şedinte de sumar şi vei fi implicat activ în tot ceea ce înseamnă munca într-o redacţie de ştiri. Astfel, de la deplasările pe teren, la redactarea de articole, editarea şi corectarea lor, vei lucra împreună cu jurnalişti cu experienţă.

Desigur, fie că vei fi cooptat în echipă, fie că nu, vei putea trece timpul petrecut în cadrul redacţiei ZIUA de CLUJ în CV, ca experienţă profesională, pentru a te ajuta la o viitoare angajare în domeniu. De altfel, te vom avea în vedere când vom avea un post liber.

Profilul internului ideal

Căutăm tineri talentaţi, cu un minim de cunoştinţe în domeniul jurnalismului, cu o atitudine proactivă, un vocabular dezvoltat şi o bună stăpânire a gramaticii limbii române. Candidatul ideal este o persoană capabilă să scrie materiale pertinente, documentate, pe diferite subiecte, dispusă să meargă pe teren şi cu abilitatea de a veni constant cu noi idei de articole.

Selecţia candidaţilor

Persoanele interesate sunt rugate să trimită un CV şi o scrisoare de intenţie pe adresa redactie@ziuadecj.ro până la data de 20 ianuarie. Ulterior va avea loc o selecţie a CV-urilor, iar cei care trec de această etapă vor fi contactaţi telefonic sau pe adresa de email.

Comenteaza