Vacanţă în Cipru din luna mai fără carantină pentru turiștii vaccinați

Vacanţă în Cipru din luna mai fără carantină pentru turiștii vaccinați
| Foto: All4Travel

Cei care s-au vaccinat cu ambele doze ale unui vaccin anti-COVID sau care prezintă un test PCR negativ se pot gândi la vacanţe în Cipru, o destinaţie preferată şi de români în ultimii ani. 

Începând cu data de 10 mai autoritățile cipriote au anunțat că renunţă la carantină pentru vizitatorii din alte state ale Uniunii Europene şi multe alte ţări.

Condiţia este ca vizitatorii să fie vaccinaţi cu dozele necesare împotriva COVID-19 sau să poată prezenta un test negativ PCR nu mai vechi de trei zile, a declarat adjunctul ministrului cipriot pentru turism, Savvas Perdios, citat de Agerpres. Vaccinarea cu serul rusesc Sputnik V va fi tratată în mod egal cu inocularea cu alte vaccinuri, a spus Perdios.

Aceste reguli se vor aplica tuturor statelor din zona Schengen, precum şi vizitatorilor din SUA, Regatul Unit, Israel, Egipt, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Canada, Elveţia, Australia şi Noua Zeelandă, informează postul de radio de stat RIK. Turismul este pentru Cipru cel mai important sector economic, notează dpa.

Comenteaza