Verde pentru modernizarea străzii Eroilor din Florești! Va costa peste 12 milioane de lei

Verde pentru modernizarea străzii Eroilor din Florești! Va costa peste 12 milioane de lei
| Foto: captură video

Consilierii locali, au aprobat, joi, proiectul modernizării străzii Eroilor din cea mai mare comună din țară.

După amânarea din urmă cu trei zile, proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) actualizată și a indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiții „Modernizarea strada Eroilor în comuna Florești, județul Cluj, a fost supus din nou dezbaterii și votului în ședința ordinară de joi, 28 octombrie 2021, a Consiliului Local Florești.

De această dată n-au mai fost probleme, erorile tehnico-economice din proiect fiind corectate între timp. Totodată, autorul proiectului a raspuns întrebărilor consilierilor în ședințele de pe comisii de miercuri. Așadar, proiectul a fost adoptat în unanimitate de voturi.

Importanța lucrărilor de modernizare a acestei artere este majoră pentru viața întregii comunități și soluționarea stării de disconfort creată tuturor locuitorilor care tranzitează sau locuiesc în această zonă”, spunea primarul Bogdan Pivariu, în urmă cu o săptămână, atunci când administrația floreșteană a finalizat Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI), etapă de bază pentru modernizarea străzii Eroilor.

Potrivit proiectului de hotărâre, costul lucrărilor de finalizare a străzii Eroilor este estimat la peste 12,3 milioane de lei cu TVA, iar asfaltarea ar urma să se facă pe o lungime de 1.125 metri lungime, respectiv 13.250 metri pătrați. Strada ar trebui finalizată în 11 luni de la reluarea lucrărilor.

Noua stradă va trece de la două la trei benzi de circulație, va avea piste de biciclete, trotuar, alevolă, zonă verde. De asemenea, vor fi plantați și pomi unde locul va permite.

Amintim că, în luna ianuarie, firma Construcții Napoca, responsabilă cu lucrările de pe strada Eroilor, a reziliat contractul cu Primăria Florești.

Comenteaza