VERDE pentru un supermarket într-o localitate din Cluj: „Nu strică specificul satului?!”

VERDE pentru un supermarket într-o localitate din Cluj: „Nu strică specificul satului?!”
| Foto: bizbrasov.ro

Urbaniștii județului Cluj au dat, joi, aviz favorabil construirii unui magazin Penny, în localitatea Poieni, comuna Poieni.

Sub denumirea de „ELABORARE PUZ PENTRU EXTINDERE INTRAVILAN SI CONSTRUIRE A UNUIMAGAZIN PENNY,DESFIINTARE CONSTRUCTII EXISTENTE,AMENAJARI SI SISTEMATIZARE VERTICALA, RECLAME PE FATADE SI IN PARCARE, TOTEMPUBLICITAR, IMPREJMUIRE, BRANSAMENTE LA UTILITATI, ORGANIZARE DE SANTIER”, proiectul a fost pe ordinea de zi în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj. 

Potrivit documentației, tema de proiectare propune elaborare PUZ, realizarea unui magazin Penny, desființare construcții existente, amenajare sisistematizare verticală, reclame pe fațade și în parcări, totem publicitar, împrejmuire, branșamente la utilități, organizare de șantier.

Spațiile neutilizate pentru construcții, terase, circulații, punct gospodăresc sau parcaje, vor fi întreținute ca spații verzi plantate cu vegetație de înălțime mică și mijlocie, pentru un ambient plăcut și în intenția de a păstra calitățile mediului. Regimul de înălțime max este de P+1.

Membrul comisiei de urbanism a județului Cluj, arhitectul Tulogdy Laszlo, a întrebat dacă o astfel de construcție nu strică specificul satului, mai ales că este amplasat chiar în mijlocul localității.

Proiectantul Alida Vișan a răspuns că investitorii își doresc să fie cât mai în centru pentru a avea un flux cât mai mare de oameni.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a propus un aviz favorabil, dar a ținut să sublinieze câteva aspecte:

Este o discuție cum aceste marketuri cumpără terenuri unde vor și spun că au dat mulți bani, iar acum se trezesc că nu ar putea fi avizate. Rugămintea mea ar fi ca investitorii, atunci când doresc să facă un astfel de magazin, să consulte PUG-ul și ce investiții mai sunt în zonă”, a afirmat șeful CJ Cluj.

Și arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță, a dorit să le ofere un sfat investitorilor: „Toate spațiile comerciale mai mari de 1.000 mp au nevoie de avizul comisiei de urbabism. Deci în viitor poate vin la o consultare înainte de a cumpăra terenul pentru a nu fi puși în situația în care proiectul nu ar fi aprobat”.

Comenteaza