Viceprimarul Clujului, luat la rost: "Aduceți încă 6 familii de romi pe o stradă unde mai sunt 100”

Viceprimarul Clujului, luat la rost: "Aduceți încă 6 familii de romi pe o stradă unde mai sunt 100”

Clujenii de pe strada Stephenson sunt nemulțumiți de decizia primăriei de achiziționa acolo două locuințe sociale în care ar urma să fie mutate familii de romi de la Pata Rât.

O clujeancă ce locuiește pe această stradă l-a apostrofat la o emisiune radio la Napoca FM pe viceprimarul Dan Tarcea din cauza problemelor nerezolvate cu comunitatea de romi care deja locuiește în zonă.

”În loc să se rezolve problemele, ne îngreunați situația. Aici deja e o colonie de romi de 100 de persoane și ați cumpărat casa vecinului în care mai aduceți 6 familii de romi de la Pata Rât. Suntem aici 5 familii de români care plătim taxe și impozite. Este peste puterile noastre să mai trăim pe această stradă. Încă 6 familii de romi în condițiile în care sertarele dumneavoastră sunt pline de sesizări de la noi cu problemele pe care le fac romii pe această stradă”, a spus clujeanca.

Viceprimarul susține însă că nu se știe cine vor fi beneficiarii celor două locuințe cumpărate recent de primărie. ”Noi cumpărăm locuințe sociale, beneficiarii sunt stabiliți în urma unui punctaj. Într-o locuință nu pot fi mai multe familii, e o singură familie. Ce spuneți dumneavoastră cu 100 de romi la o adresă se întâmplă pe o proprietate privată de acolo, noi nu avem pârghii să interzicem omului care are proprietatea să facă flotant unor persoane. Ce am avut noi ca primărie acolo am demolat. Dar în ce privește cine va primi acele locuințe sociale există un punctaj, eu nu știu cine va fi, nimeni nu știe, ci punctajul stabilește. De locuințele sociale nu beneficiază numai romi”, a precizat Tarcea.

Acesta a adăugat că știe că sunt numeroase plângeri și sesizări venite la primărie legat de problemele pe care le creează romii pe această stradă.

Comenteaza