Viitorul sediu al Academiei Naționale de Muzică din Cluj, tot mai aproape de finalizare! IMAGINI de pe șantier

Noul sediu al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, situat în cartierul Mănăștur, prinde contur pe zi ce trece și se apropie de finalizare.

Reprezentanții firmei de construcții au postat mai multe fotografii pe rețelele de socializare și au precizat în ce stadiu sunt lucrările.

Avansăm într-un ritm susținut cu lucrările și am făcut pași importanți în ultima perioadă:

• la nivelul clădirilor ce vor găzdui universitatea, căminul studențesc, atelierul și sala de sport: am finalizat termosistemul, iar în prezent lucrăm la montarea ultimelor tâmplării exterioare și la realizarea tencuielii decorative. În paralel, la interior, înaintăm cu finisajele, respectiv: tencuieli, vopsitorii lavabile, placări cu gresie și faianță, realizarea tavanelor casetate și de gips carton, precum si la realizarea instalațiilor electrice, HVAC, termice și sanitare.

• la viitoarea sală de spectacole: a fost finalizată structura de rezistență din beton și a fost montată confecția metalică pentru acoperiș. Acum, ne ocupăm de montarea podului tehnic și de realizarea învelitorii. Totodată, la interior au fost începute lucrările de instalații electrice, termice și sanitare.

După finalizarea lucrărilor, Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca va deveni un adevărat ”hub” cultural și educațional ce va beneficia de: sală de spectacole cu o capacitate de 1000 de persoane, sală de orgă cu 216 de locuri, amfiteatru cu 224 de locuri, bibliotecă, săli de curs, săli de studiu individual, diferite alte săli (repetiţii, de încălzire pentru artişti, săli individuale pentru dirijor şi solist, săli de regie etc.), laboratoare, vestiare pentru artişti, spaţiu pentru depozitarea decorurilor, adăpost de protecţie civilă pentru 140 de persoane la demisolul clădirii, cămin studențesc cu 56 de camere pentru un număr de 180 de studenţi și o sală de sport”, au transmis reprezentanții firmei Construcții Erbașu.

Proiectul este finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Națională de Investiții.

Comenteaza