Foto Vilă istorică din centrul Clujului, fosta locuinţă a lui Béla Kun, scoasă la vânzare pentru 1,6 milioane de euro

O vilă foarte luxoasă din centrul oraşului Cluj-Napoca a fost scoasă la vânzare pentru suma de 1,6 milioane de euro. Imobilul a aparținut revoluționarului comunist Béla Kun. 

Vila de pe strada Crișan în care a locuit fostul politician maghiar comunist Béla Kun a fost scoasă la vânzare pe site-ul Sotheby's International Realty la prețul de 1,6 milioane de euro.

"Chiar în centrul "Inimii Transilvaniei", Cluj-Napoca, o bucată relevantă din istoria Ungariei și cea universală se alfă compactată în această vilă istorică spațioasă și elegantă.

Pe acest teren de peste 900 mp a locuit revoluționarul de profesie Béla Kun. Cu un "mise-en-place" bine gândit al spațiilor, proprietatea oferă camere foarte largi, lăsând loc pentru orice pată personală dorită. Mansarda oferită este una open space, ideală pentru amenajarea încă unui loc pentru întâlnirile cu mai mulți musafiri sau o cameră adițională la alegere.

Importanța istorică împreună cu aerul fin și confortul modern se regăsesc laolaltă într-o singură proprietate, pusă chiar la dispoziția dumnevoastră", anunţă sothebysrealty.ro

Clădirea a fost construite aproximativ în anul 1900, pe o suprafață de  910 m2, cu suprafața construită 620 m2, suprafața utilă 530 m2 şi amprenta la sol de 190 m2. Vila are P+E+M, 6 dormitoare, 8 camere şi 6 băi. 

Béla Kun a fost un politician maghiar comunist de origine evreiască din partea tatălui, care a condus în anul 1919 revoluția bolșevică din Ungaria. A fost de profesie jurist, însă a activat și ca ziarist. S-a născut în 20 februarie 1886, Cehu Silvaniei, Austro-Ungaria, conform datelor wikipedia.org.

Înainte de a începe Primul Război Mondial, a fost ziarist la Cluj într-un grup de simpatizanți ai partidului Social Democrat Ungar. A fost de mai multe ori judecat din cauza articolelor anarhiste pe care le-a publicat. În 1907 a stat în închisoare timp de un an jumătate, s-a lăsat de jurnalism și a ales să fie mic funcționar. Kun a fost și casier al Comitetului de Asigurări Sociale al Sindicatelor din Cluj, care l-au acuzat ulterior de delapidare, scăpând de judecată doar prin fuga la Budapesta.

Comenteaza