VIVO Cluj, teren de acțiune pentru țepari. Un clujean a fost abordat de o brunetă sub pretextul unui handicap

VIVO Cluj, teren de acțiune pentru țepari. Un clujean a fost abordat de o brunetă sub pretextul unui handicap

În ultima perioadă, clujenii sunt avertizați să fie vigilenți în fața celor care pretind că au un handicap și solicită donații. 

Astfel de cazuri au devenit tot mai frecvente, iar unele dintre ele au luat o întorsătură agresivă atunci când persoanele în cauză au fost confruntate direct. Deși anterior au fost semnalate cazuri în care bărbați ar fi pretins că sunt surdomuți, sâmbătă, un clujean a fost abordat de o femeie în VIVO, amplificând îngrijorările legate de acest tip de escrocherie.

„Eram azi pe la 4 în Carrefour-ul din Vivo după niște cumpărături când am simțit o mână pe umăr. Era a unei brunete machiată în exces iar în cealaltă mână ținea o mapă cu donații pentru chipurile asociația de surdomuți. I-am dat ceva puțin deși nu eram convins. A făcut un gest ca și cum ar zice "cam puțin" arătând în tabel că persoana anterioară donase cică 100 de Ron. Dar a primit. Și a plecat. Comunitatea surdomută știe că numele lor e exploatat la modul ăsta?”, a povestit un clujean pe platforma REDDIT.

Postarea a devenit virală și a strâns zeci de comentarii cu experiențe asemănătoare:

  • „Mai era unul care vindea bețisoare parfumate pe la terase si avea o hârtie ca e surdo-mut, ei bine și ăla vorbește și aude, nu are nici pe dracu. Mai sunt cei care strângeau donații prin diverse parcari pentru cauza medicala x, cauza y, oricine poate să printeze o hârtie cu diverse baliverne și să vă ceară bani.

    Am mai pățit in alt oras la Kaufland cand asteptam in parcare lângă mașina sa vină unul de ăsta cu donatie pt cauza x (se vedea pe el că era țepar), l-am refuzat, au venit mama si prietenul meu cu cumparaturile si a venit iar, si ne-a batut obazul ca aveam multe cumparaturi si nu ii donăm bani
  • „E scam, de vreo 6 luni tot văd diverși indivizi cu schema asta, dacă începi să le zici că chemi poliția din senin se vindecă și incep să te înjure”
  • La spitalele de la stat mai dai de niste tiganci uneori, 3 la numar, fac prin rotatie. Ba cer banii, ba te roaga sa le iei ceva mancare, ba medicamente. Nu am dat si nici nu vreau sa contribui la zvonuri cum ca in Cluj oamenii sunt mai darnici. Apoi ne-am umple de cersetori si mai tare.

 

Comenteaza