Weekend de toamnă. Trei locuri numa' bune de vizitat în zona Clujului

Weekend de toamnă. Trei locuri numa' bune de vizitat în zona Clujului

Dacă tot e weekend și ai chef de ducă, ia-ți bocancii, rucsacul și câțiva prieteni și porniți la drum, mai ales că sunt atâtea locuri minunate de vizitat în zona Clujului.

Tâcla Gavrii din Mărișel

Dacă ajungi în zona Mărișel, musai să pe Țâcla Gavrii, o zonă de stânci şi o rezervație naturală de urși. Țâcla (reg.) sau piscul oferă o priveliște superbă asupra văii Răcătăului.

Zona este cunoscută şi drept „Împărăția lui Zamolxe”, zeul dacilor. Legenda spune că acesta s-ar fi ascuns într-o peşteră din vale.

3 locuri numa' bune de-o excursie de weekend în această toamnă

sursa foto: FIN.live

Cascada Ciucaș

Cascada si lacul Ciucaș se găsesc pe cursul inferior al Văii Hășdate, în aval de Cheile Turzii, nu departe de satul Cornești sau Mihai Viteazu. Cascada din Defileul Hașdatelor se află pe cursul inferior al Văii Hașdate, aceeași vale care formează și Cheile Turzii. Cascada este formată din câteva catarace și rupturi de pantă. Nu are mai mult de 5 m, iar la baza ei se află un mic lac, în care se acumulează apa ce aruncată de cascadă.

3 locuri numa' bune de-o excursie de weekend în această toamnă

sursa foto: romaniaresorts.ro

Peștera Poarta Zmeilor

Peștera Poarta Zmeilor este o peșteră fosilă situată în nord-vestul Munților Trascău. În apropierea ei se găsește un portal natural de piatră. Dacă vrei să o vizitezi, o găsești pe teritoriul satului Sub Piatră din comuna Sălciua, județul Alba, la circa 1.150 m altitudine, în partea vestică a Munților Trascău, compartimentul Bedeleu, în marginea de sud-vest a platoului calcaros. Trebuie să știi că poteca de apropiere este lungă și dificilă, traseul durează în jur de 8 ore, iar pentru peșteră sunt necesare surse de iluminat.

Pentru a ajunge la peșteră se poate porni fie din Sălciua, fie de Ia puntea suspendată de peste Arieș (la est de comuna Sălciua). Se tot urcă până se ajunge la pereții calcaroși ai Bedeleului. Dacă tot ești în zonă poți ajunge și pe terasa Șipotelor, la cascadă. Ca să ajungi la peșteră trebuie să revii în Poiana Șipotelor și să mai urci. Coborârea se face spre satul lzvoarele. 

3 locuri numa' bune de-o excursie de weekend în această toamnă

sursa foto: informații-romania.ro

Comenteaza