Update Video Zăpadă pe drumurile montane! Drumarii au ieșit cu utilajele de deszăpezire/ Transalpina, închisă

Zăpadă pe drumurile montane! Drumarii au ieșit cu utilajele de deszăpezire/ Transalpina, închisă
| Foto: captura video

Noaptea trecută a început să ningă și să viscolească în zonele montane înalte, astfel că drumarii au fost nevoiți să intervină cu utilajele de deszăpezire pentru asigurarea circulației rutiere în condiții de siguranță.

"Nu vă deplasați cu autovehiculele neechipate cu anvelope de iarnă pe drumurile unde se înregistrează ninsori sau unde prognoza anunță instabilitate atmosferică", transmite CNAIR.

A nins viscolit în zona înaltă a Transfăgărășanului, dar și pe Transalpina. 

Drumarii le transmit șoferilor care vizitează zona turistică să circule prudent și să aibă mașinile echipate de iarnă și le reamintesc că accesul pe sectorul cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului este permis între orele 10⁰⁰-17⁰⁰.

"Dacă până la ora 10⁰⁰ nu se pot asigura condiții de siguranță pentru participanții la trafic este posibil restricționarea circulației pentru perioada când vremea nu este favorabilă", mai menționează CNAIR.

UPDATE: Circulaţia rutieră va fi închisă marţi, pentru toate categoriile de autovehicule, pe DN 67C (Transalpina) între Rânca şi Obârşia Lotrului.

„Marţi, 4.10.2022, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (zăpadă, viscol şi ceaţă) şi pentru siguranţa participanţilor la trafic, CNAIR şi Poliţia Rutieră, au luat decizia închiderii circulaţiei rutiere pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (Transalpina) între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 – km 59+800). Precizăm că măsura închiderii temporare a circulaţiei rutiere pe acest sector de drum a fost luată pentru siguranţa participanţilor la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în această zonă”, a transmis Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Circulaţia rutieră pe acest sector de drum va fi reluată când condiţiile meteorologice vor permite desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă, precizează sursa citată.

Comenteaza